Slot verklaart afwezigheid Fer en heeft nieuws over Jahanbakhsh

25 juli 2021 – Leroy Fer krijgt van de medische staf van Feyenoord zondagmiddag rust in aanloop naar de tweede ontmoeting met FC Drita. De aanvoerder van de Rotterdammers ontbreekt in de wedstrijdselectie tijdens het oefenduel met PAOK Saloniki omdat hij niet fit genoeg is, bevestigt trainer Arne Slot in gesprek met ESPN. Ook had de trainer nieuws over een van zijn aanwinsten.

Slot verklaart afwezigheid Fer en heeft nieuws over Jahanbakhsh

"Leroy is wel fit, maar van hem is algemeen bekend dat hij niet heel eenvoudig drie wedstrijden in de week kan spelen. We weten allemaal hoe precair de situatie rechts in de achterhoede is, dus dan ga je daarin geen risico nemen tijdens een oefenduel", aldus Slot over de gelegenheidsverdediger. "Hij heeft vanochtend een individuele training afgewerkt."

Alireza Jahanbakhsh maakt na rust zijn debuut in de Kuip. "Hij heeft deze week getraind, dus hij gaat 45 minuten spelen", aldus de hoofdcoach. "Het zag er op de trainingen goed uit. Hij heeft met de beloften al gespeeld, maar gaf aan dat hij na twintig minuten al moe. Dat geeft wel aan dat er fysiek nog wat stappen moeten worden gezet door hem."

De nieuwste Feyenoord-aanwinst Gernot Trauner neemt tijdens de ontmoeting tussen de Rotterdammers en PAOK voor de eerste keer plaats op de tribune. De Oostenrijkse verdediger van LASK Linz ondergaat hoogstwaarschijnlijk maandag zijn medische keuring. "Het zit in de afrondende fase. Hij is erg fit, want hij heeft alles meegetraind en wedstrijden gespeeld", vertelt Slot. Komende donderdag komt echter nog te vroeg. "Hij is nog niet ingeschreven."

Feyenoord

gerelateerd