PSV'er Doan gidst Japan naar zege op Spelen

25 juli 2021, 15:51

Ritsu Doan bewijst deze zomer ook in Eindhoven een meerwaarde te kunnen zijn. De 23-jarige middenvelder van PSV, die afgelopen seizoen werd verhuurd aan het Duitse Arminia Bielefeld, werd met zijn winnende treffer tegen de Mexicaanse olympiërs de grote man. Japan heeft dankzij de 2-1 overwinning nog altijd de volle buit te pakken.

Al na zes minuten gaf Doan de assist op de openingstreffer van Takefusa Kubo. Vijf minuten later mocht Doan zelf eveneens juichen. De middenvelder ging met succes achter een strafschop staan en verdubbelde de voorsprong. Mexico mocht na een late tegentreffer van Roberto Alvarado nog stiekem hopen op een punt, maar de Japanners hielden de poorten achterin gesloten.

Dat er niet meer werd gescoord, mag Japan danken aan een solide verdediging met een flinke Eredivisie-tint. Ko Itakura (FC Groningen) en Yuta Nakayama (PEC Zwolle) speelden afgelopen seizoen nog in Nederland, terwijl  voormalig VVV'er Maya Yoshida deze zomer de rots in de Japanse branding is. Yoshida staat momenteel onder contract bij het Italiaanse Sampdoria.

Met zijn goal en assist heeft Doan zich opnieuw in de kijker gespeeld bij PSV-coach Roger Schmidt. De Duitser stuurde Doan afgelopen seizoen nog op huurbasis naar de Duitse kelder, waar hij met vijf goals een belangrijk aandeel had in de handhaving van Arminia Bielefeld. Doan krijgt na de Olympische Spelen de kans om zich bij PSV in de basis te knokken.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen