Malen rondt toptransfer af en is ploeggenoot fenomeen Haaland

27 juli 2021, 18:33   Bijgewerkt: 27 juli 2021, 18:47

Donyell Malen heeft zijn droomtransfer naar Borussia Dortmund afgerond. De 22-jarige spits verkast definitief voor een bedrag rond de dertig miljoen euro naar de Bundesliga, waar hij een vijfjarig contract heeft ondertekend. In Dortmund mag Malen zich gaan meten met de internationale top, zoals zijn nieuwe ploeggenoot en topspits Erling Haaland.

Malen trainde dinsdag al mee met zijn nieuwe ploeg, maar een officiële bevestiging van de transfer liet nog op zich wachten. De aanvaller stapte eerder deze week in het vliegtuig naar Oostenrijk, waar Dortmund de tenten heeft opgeslagen voor een trainingskamp. Komende vrijdag kan Malen mogelijk al zijn officieuze debuut maken, als Dortmund oefent tegen het Italiaanse Bologna.

Lees ook: Haaland: "Wil veel ballen van Malen

"Borussia Dortmund is een Europese topclub die altijd strijdt om de bovenste plekken in de Bundesliga en waar veel van wordt verwacht in de Champions League", reageerde Malen op de clubwebsite zelf op zijn transfer. "Ik kan niet wachten om op het veld te staan met mijn nieuwe teamgenoten en me met de besten te meten. En uiteraard kijk ik uit naar de supporters en het stadion waar iedereen in Europa het altijd over heeft."

Malen verruilde de jeugd van Ajax in 2015 voor een avontuur bij Arsenal, waar hij twee seizoenen in de jeugdopleiding speelde. In 2017 koos de destijds achttienjarige spits voor een terugkeer naar Nederland. Via Jong PSV maakte hij in 2018 zijn officiële debuut in de Eindhovense hoofdmacht. Daar was hij de laatste drie seizoenen, op een slepende knieblessure na, vrijwel wekelijks vaste basisspeler.

Malen was in 116 wedstrijden voor PSV uiteindelijk goed voor 55 treffers en 24 assists. Daarmee verdiende hij een vaste plek in het Nederlands elftal. Vorige maand knokte Malen zich in de basis tijdens het Europees kampioenschap. Daar was de achtste finale uiteindelijk het eindstation. In de verloren wedstrijd tegen Tsjechië (0-2) miste Malen een cruciale kans.

Het heeft Dortmund er niet van weerhouden om een miljoenenbedrag neer te tellen voor de spits. Volgens Engelse media was ook Liverpool in de markt, maar Malen kiest voor een avontuur in het Signal Iduna Park. Malen is de zesde Nederlander die het shirt van Dortmund aantrekt. Eerder stonden Dennis Gentenaar, Cedric van der Gun, Harry Decheiver, Willi Lippens en Alfred Nijhuis bij de achtvoudig landskampioen.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen