Van Bommel vecht in Duitsland tegen 'agressief' imago

25 juli 2021 – Mark van Bommel gelooft dat men in Duitsland een verkeerd beeld van hem heeft. Dat vertelde de nieuwe trainer van VfL Wolfsburg in een uitgebreid interview met het Duitse Kicker, dat maandag in zijn gehele gepubliceerd wordt. Zondag plaatste het tijdschrijft alvast een voorproefje, waarin zijn imago in Duitsland besproken werd. 

Van Bommel vecht in Duitsland tegen 'agressief' imago

Zo schreef het tijdschrift dat Van Bommel 'anders overkomt dan voorheen'. "Ik weet dat er een ander beeld van mij heerst, het beeld van mij als voetballer", reageerde de 'voormalig agressief aanvoerder' van Bayern München daar zelf op. "Hoe ik als persoon ben, is niet hetzelfde als op het veld, waar ik altijd wilde winnen."

Tijdens de voorbereiding zag de Duitse voetbalwereld daarom een andere kant van de trainer, die volgens Kicker 'warm, gevoelig en humoristisch' overkwam. "Ik knuffel de jongens ook en vind het leuk om plezier met ze te hebben. Zo ben ik. Alleen op het veld was ik soms wat agressief."

Van Bommel kreeg daarnaast de vraag of hij hard zal ingrijpen wanneer een speler van hem over de scheef gaat, zoals hij als speler ook geregeld deed. "Als een speler het team ermee schaadt, zal ik dat zeker zijn. Maar soms kan zoiets ook gebeuren. Voetbal is een spel met emoties, dat weet ik misschien nog wel het best."

Lees ook: Van Bommel blijft positief ondanks magere resultaten

Bundesliga

gerelateerd