Tjaaland treedt met debuutgoal in voetsporen van neef Haaland

25 juli 2021, 23:26   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Het Noorse bekeraffiche tussen Spjelkavik en Molde kende zondagmiddag een bijzondere doelpuntenmaker. In de 93e minuut werd de 1-4 namelijk binnengeschoten door Albert Braut Tjaaland. Inderdaad: het zeventienjarige neefje van de Noorse topspits Erling Braut Haaland.

Tjaaland maakte vorig jaar de overstap naar Molde, waar hij zondag - een jaar later - mocht debuteren in de hoofdmacht. De Noor stond tien minuten op het veld toen hij liet zien over dezelfde genen als de topspits van Borussia Dortmund te beschikken. De bal viel voor zijn voeten, waardoor hij één op één tegenover de keeper kwam te staan. Hij hield even in en schoof de bal vervolgens koeltjes onder de doelman langs.

De vergelijking tussen beide spitsen is natuurlijk snel gemaakt. Dat gebeurde bijvoorbeeld eerder al toen Tjaaland Bryne FK - de club waar hij net als Haaland werd opgeleid - in 2020 verruilde voor Molde. Precies diezelfde transfer maakte Haaland in 2017 ook. Het doelpunt van Tjaaland was bovendien extra bijzonder, omdat ook zijn neef scoorde bij zijn debuut voor de Noorse topclub.

Molde-trainer Erling Moe wilde overigens voorzichtig zijn met dergelijke vergelijkingen. "We moeten oppassen hoeveel druk we een jonge jongen opleggen. Maar Albert is inderdaad ook iemand die graag doelpunten maakt", zei hij tegenover het Noorse VG