Afscheid na dertien jaar FC Utrecht: "Niet gelukt door te breken"

26 juli 2021 – FC Utrecht en Mitchell van Rooijen (22) gaan na dertien jaar uit elkaar. De middenvelder vervolgt zijn carrière in de Eerste Divisie bij VVV-Venlo. Utrecht kon de zelfopgeleide speler te weinig perspectief bieden. Van Rooijen heeft in Venlo een tweejarig contract getekend, met een optie voor nog een jaar.

Afscheid na dertien jaar FC Utrecht: "Niet gelukt door te breken"

"Helaas is het Mitchell de afgelopen seizoenen niet gelukt om definitief door te breken bij het eerste elftal, blessures hebben hem hierin dwars gezeten. Nu hij volledig fit is, is het essentieel om veel minuten te maken zodat hij zich verder kan ontwikkelen", zegt technisch directeur Jordy Zuidam op het clubkanaal van Utrecht. "Wij konden hem dat perspectief niet bieden bij het eerste elftal. Wij hebben getracht zo goed mogelijk mee te denken met Mitchell. (...) Daarnaast bood VVV-Venlo ons een passende oplossing voor het lopende contract van Mitchell."

Stan Valckx, technisch manager van VVV, is blij met de komst van Van Rooijen. "Hoewel hij nog jong is heeft Mitchell van Rooijen tijdens zijn nog prille carrière al bijna honderd wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie achter zijn naam staan. Daarin heeft hij laten zien dat hij het niveau aan kan en wij denken dat hij er klaar voor is om de volgende stap te zetten. Hij heeft de kwaliteiten om een bepalende en sturende speler te worden en een katalysator voor het team te zijn. Dat kan hij doen als centrale middenvelder, zowel aanvallend als defensief.

Van Rooijen speelde slechts één wedstrijd in het eerste van Utrecht. Dat gebeurde anderhalf jaar geleden op bezoek bij PEC Zwolle.

Keuken Kampioen Divisie

gerelateerd