Brobbey: "De vergelijking tussen mij en Lukaku is niet vergezocht"

26 juli 2021, 16:16   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Brian Brobbey bereidt zich op trainingskamp in het Oostenrijkse Saalfelden voor op zijn eerste seizoen bij RB Leipzig. Op de clubwebsite werd de negentienjarige spits middels een uitgebreid interview voor aan de supporters van zijn nieuwe club. Hij ging onder meer in op zijn doelstellingen, rolmodellen en zijn nieuwe rugnummer.

"Het voelt geweldig om hier te zijn", begon Brobbey op de website. "De eerste twee sessies waren intens, maar goed. Ik wil mezelf op de trainingen laten zien en hard werken. Ik weet dat er veel concurrentie is met spelers als Yussuf Poulsen, André Silva en Alexander Sørloth, maar uiteindelijk beslist de coach. Ik wil mezelf in de kijker spelen voor veel optredens. Mijn doel is om dit seizoen tot minstens twaalf doelpunten te komen."

Dat het vooral doelpunten zijn die hij aan Leipzig wil toevoegen, maakte hij duidelijk. "Doelpunten maken is mijn werk. Zo zie ik mijn rol in het team en die rol wil ik waarmaken. Daarom zoek ik altijd de weg naar het doel. De vergelijking tussen mij en Romelu Lukaku is niet vergezocht. Hij is ook een speler waar ik veel naar kijk. Hij is ongelofelijk sterk en wil altijd scoren. Didier Drogba zag ik altijd als mijn rolmodel."

Bij Leipzig gaat Brobbey met rugnummer 21 spelen, het nummer dat vorig seizoen werd gedragen door Justin Kluivert. "Dat is toeval, het is gewoon een mooi nummer", vertelde hij. "Ik ben ook ingetrokken in het vorige appartement van Justin. Waarom zou ik niet zijn nummer kunnen gebruiken?" 

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen