Bosz neemt schuld op zich na eerste verlies: "Ík wil zo spelen"

26 juli 2021 – Na de eerste oefennederlaag van Olympique Lyonnais beschermde trainer Peter Bosz zijn spelers en nam hij de schuld zelf op zich. Zijn ploeg ging met 3-2 onderuit tegen Sporting Portugal en liet daarbij de nodige steken vallen. Bosz erkende echter dat hij daar als trainer op mag worden aangekeken.

Bosz neemt schuld op zich na eerste verlies: "Ík wil zo spelen"

"We maakten het hen heel makkelijk om te scoren", zei Bosz na de wedstrijd op de clubkanalen. "We verloren te veel ballen, vooral door het midden. Dat mag niet gebeuren. Er zijn veel dingen die we beter kunnen doen. Als je drie doelpunten tegen krijgt, wordt gezegd dat de verdediging slecht speelde. Maar het is niet alleen de verdediging, het is het hele team." 

Dat laatste bedoelde hij echter niet als verwijt naar zijn ploeg, maar vooral ook naar zichzelf. "Ik ben degene die de leiding heeft en ik heb de spelers gevraagd om hoog druk te zetten", maakte hij duidelijk. "Ik wil dit doen - zelfs als het slecht gaat - om ervan te leren. Om te zien wat we goed doen en wat niet. We moeten eraan blijven werken."

De nederlaag tegen Sporting was pas de eerste van de voorbereiding van Lyon. Eerder werd gewonnen van Bourg en Bresse (5-1), Villefranche (2-0) en VfL Wolfsburg (4-1) en werd gelijkgespeeld tegen Villarreal (2-2). Op 7 augustus wacht voor Bosz de eerste officiële wedstrijd met Lyon, thuis tegen Brest. Daarvoor speelt het aanstaande zaterdag nog een oefenwedstrijd tegen FC Porto. 

Lees ook: Bosz loopt met Lyon tegen eerste oefennederlaag aan

Ligue 1

gerelateerd