Rol van Trauner is duidelijk: "Speler die ze aanstuurt"

26 juli 2021, 18:48

Gernot Trauner mag zich officieel speler van Feyenoord noemen. De Oostenrijker werd maandagavond gepresenteerd, waarmee de Rotterdammers hun broodnodige rechter centrale verdediger binnen hebben. In een eerste interview was Trauner duidelijk over wat zijn rol binnen de ploeg van Arne Slot gaat worden.

"De trainer vertelde me dat hij in mij een ervaren speler ziet", begon Trauner in gesprek met ESPN. "Ze hebben een getalenteerde ploeg, maar hebben ook een speler nodig die ze kan aansturen. Ik denk dat ik dat kan", vertelde de 29-jarige verdediger, die hiervoor aanvoerder was van het Oostenrijkse LASK Linz.

Trauner was al even in Rotterdam en zag Feyenoord onder meer de oefenwedstrijd tegen PAOK spelen. Ondanks de 1-2 nederlaag stemde het spel van zijn nieuwe ploeggenoten hem optimistisch. "Ik zag dat er veel kwaliteit in de ploeg zat. Ik ben trots dat ik hier nu ben en dat ik ze kan helpen op het veld."

Arnesen

Eerder benoemde ook technisch directeur Frank Arnesen al de ervaring van Trauner. "Voor die linie waren we nadrukkelijk op zoek naar ervaring", werd hij geciteerd op de clubwebsite. "Die hebben we gevonden in de persoon van Gernot, een zeer gelouterde speler die al meer dan tien jaar op het hoogste niveau in Oostenrijk speelt."

Arnesen vervolgde: "Hij is defensief ijzersterk en past goed in de spelfilosofie die we bij Feyenoord voor ogen hebben, met agressief druk zetten en in de opbouw snel naar voren schakelen. Een goede match dus." Trauner tekende in De Kuip een contract tot de zomer van 2025. 

Lees ook: Done deal! Feyenoord heeft gewenste verdediger Trauner binnen

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen