Pérez stellig: "Nieuwe spits van Feyenoord móét Zirkzee worden"

26 juli 2021 – Nu Feyenoord met de komst van Gernot Trauner de vacature achterin heeft ingevuld, lijkt de spitspositie de volgende prioriteit. De naam van Joshua Zirkzee is er een die vaker in verband wordt gebracht met Feyenoord, te meer omdat hij door de Rotterdammers werd opgeleid. Volgens Kenneth Pérez is hij de enige logische keuze.

Pérez stellig: "Nieuwe spits van Feyenoord móét Zirkzee worden"

"Dat moet gewoon Zirkzee worden", zei Pérez stellig, toen in ESPN-programma Voetbalpraat de spitspositie bij Feyenoord ter sprake kwam. Hij maakte de vergelijking met Donyell Malen, die op het punt staat PSV te verruilen voor Borussia Dortmund. "Malen ging ook op heel jonge leeftijd naar Arsenal en heeft toen gezegd: 'dit gaat hem niet worden'. Toen ging hij terug naar Nederland, heeft hij zich weer in de kijker gespeeld en nu komt er een club - Dortmund, niet de minste - die hem voor dertig miljoen ophaalt."

Zirkzee, die op zestienjarige leeftijd Feyenoord verruilde voor Bayern München, kan volgens de Deense analist hetzelfde pad bewandelen. "Zirkzee gaat nooit eerste spits worden bij Bayern München - zeker niet zo lang Lewandowski nog blijft voetballen. Waarom komt hij dan niet terug naar Nederland, desnoods op huurbasis? Dan ga je hier, in een open, jeugdige competitie, weer je naam vestigen. Ik snap niet dat dat nog niet gebeurd is."

Feyenoord nam eerder deze week al afscheid van Nicolai Jørgensen, waarmee de club inderdaad plek zou hebben voor een nieuwe spits. De vraag is echter of er met Robert Bozeník (21) en Naoufal Bannis (19) als huidige bezetting niet juist behoefte is aan een spits met meer ervaring. Eerder werd de naam van Sporting Portugal-spits Andraz Sporar (27) al genoemd, evenals die van voormalig publiekslieveling Graziano Pelle (36).

Lees ook: Done deal! Feyenoord heeft gewenste verdediger Trauner binnen

Feyenoord

gerelateerd