Manchester United start charmeoffensief richting woedende fans

27 juli 2021 – De Glazer-familie ligt behoorlijk onder vuur bij de supporters van Manchester United. Dat moet veranderen volgens de eigenaren van de club. Daarom is besloten om het contact met de fans te intensiveren met een speciale adviesraad. Minstens één keer per jaar mogen supporters aanschuiven bij de steenrijke familie om ideeën aan te dragen en hun mening te geven over plannen rondom de club.

Manchester United start charmeoffensief richting woedende fans

Het ging begin mei helemaal mis rond Old Trafford: voor de wedstrijd tegen Liverpool waren er veel protesten bij het stadion. De situatie liep zo erg uit de hand dat de wedstrijd moest worden uitgesteld. Duizenden fans van Manchester United protesteerden die zondagmiddag tegen de Glazers, die de club al zo'n anderhalf decennium in handen hebben. De druppel? Dat was de beoogde deelname van de Super League.

De supporters vinden dat de Glazer-familie te weinig luistert naar de fans. Daar was de beoogde topcompetitie een voorbeeld van. De eigenaren wilden op die manier meer geld in het laatje brengen, maar de fans zagen daar helemaal geen heil in. Zij willen vooral de Engelse voetbalcultuur behouden, met uitwedstrijden in bijvoorbeeld Brighton in plaats van Madrid. De fans dreigden na de protesten met nog meer acties als enkele eisen niet werden ingewilligd, maar dat kon de steenrijke familie dus tegenhouden.

Het charmeoffensief richting de fans is dus begonnen met een speciale adviesraad, meldt Voetbal International. Zeven vertegenwoordigers van de supportersgroepen van Manchester United mogen plaatsnemen in de adviesraad, die ook zal bestaan uit vijf vertegenwoordigers van de club.

Premier League

gerelateerd