"Als ik 21 miljoen euro had, zou ik geen Stengs en Rosario halen"

27 juli 2021 – Pablo Rosario wordt zo goed als zeker de derde Nederlander die deze zomer naar OGC Nice verkast. Eerder haalde de ambitieuse Franse club Calvin Stengs en Justin Kluivert al. Opvallend is dat Mino Raiola van al die spelers de zaakwaarnemers is.

"Als ik 21 miljoen euro had, zou ik geen Stengs en Rosario halen"

"Zit Mino op een goede lijn met de technisch directeur bij OGC Nice?", vraagt Kenneth Perez zicht hardop af bij Voetbalpraat. De Deen stelt vraagtekens bij de Nederlandse enclave bij de club. "Bij OGC Nice denken ze dus: We spelen in een niet normaal fysiek zware competitie en we gaan het doen met Kasper Dolberg, Stengs en Kluivert."

De Franse club is eigendom van het Britse chemieconcern Ineos, dat ook eigenaar is van een wielerploeg. Door de financiële mogelijkheden zijn de ambities torenhoog. Tot dusver komt dat er nog niet uit: afgelopen seizoen eindigde Nice op een teleurstellende negende plaats in de Ligue 1. De club wil nu hoge ogen gooien en haalde Lille-trainer Christophe Galtier naar de Côte d'Azur. Hij moet ook in de bovenste regionen meedoen met zijn nieuwe club en krijgt dus beschikken over het Nederlanderse trio.

Perez hoopt dat de spelers geen kliekje gaan vormen. "Het kan soms ook een nadeel zijn. Je gaat ook naar een ander land om de taal te leren of met andere teamgenoten om te gaan of van te leren. Dat wordt wel bemoeilijkt door met heel veel Nederlanders te zitten", aldus de Deen, die het jammer vindt dat Kluivert nu verhuurd wordt aan Nice. "Hij is natuurlijk een soort speler geworden van: Oke, het lukt niet hier. Mino, ken jij een technisch directeur bij een club waar je mij kan dumpen? Talent heeft die jongen wel, kwaliteiten echt ook wel. Maar nu wordt het een half jaar hier, een jaar daar."

Naast Perez is ook Kees Kwakman verbaasd over de transfers van OGC Nice. "Als ik 21 miljoen euro had en technisch directeur van OGC Nice zou zijn, zou ik geen Stengs en Rosario halen", aldus de analist. Stengs maakte de overstap voor vijftien miljoen euro, terwijl de middenvelder van PSV zes miljoen euro moet kosten. Die transfer lijkt een kwestie van tijd te zijn.

Eredivisie

gerelateerd