Vitessenaar leert van Ronaldo: "De hele club stond op z'n kop"

27 juli 2021 – Nikolai Baden Frederiksen maakte deze zomer de overstap van Juventus naar Vitesse. De spits werkte in Italië samen met zijn idool Cristiano Ronaldo. Hij kreeg veel tips van de Portugees. Die wijze lessen wil hij in de praktijk brengen bij de Arnhemmers.

Vitessenaar leert van Ronaldo: "De hele club stond op z'n kop"

De aanvaller maakte de overstap van FC Nordsjælland naar Juventus in dezelfde week als dat de transfer van Ronaldo verwezenlijkt werd. "Die week was een shock voor me. De hele club stond op z'n kop door Ronaldo. Er heerste totale gekte. Een bijzondere ervaring, als achttienjarige. Ik heb altijd de droom gehad de beste voetballer van de wereld te worden. Hij ís de beste voetballer van de wereld. Dus ben ik naar hem toe gegaan en heb hem gevraagd: hoe heb jij dat gedaan? Hij vond het een grappige vraag", blikt de Deen terug in De Gelderlander.

Het antwoord was niet heel spannend. "Werk hard. Geloof in jezelf, óók als je niet speelt. En twijfel nooit aan jezelf, no matter what. Misschien weinig verrassend, maar het is wel de kern", stelt Baden Frederiksen, die de Portugese superster 'een heel aardige man' noemt. Het trainen met Ronaldo was voor hem insperirend. "Maar ik heb daarnaast veel persoonlijk met hem gesproken. Dan ging het veel over schieten op doel. Ik denk dat ik hem meer gebruikt heb, dan hij mij."

In het afgelopen seizoen werd hij verhuurd aan WSG Tirol. Daar was hij belangrijk met achttien doelpunten in 31 wedstrijden. Een nieuwe verhuurperiode zag hij niet zitten: "Het ding met verhuren is dat iedereen weet dat je na één seizoen weer weg bent. Daardoor krijg je zelf ook nooit een thuisgevoel. Ik wilde graag naar een plek waar ik een nieuwe basis kan creëren. Een plek waar ik kan groeien en van waaruit ik een mooie volgende stap kan zetten."

Dat heeft hij nu gevonden bij Vitesse. Hij heeft zin in zijn avontuur en wil zich graag bewijzen in de Eredivisie. "Ik had bij Juventus kunnen blijven, wachten op mijn kans. Maar ik wil graag op een hoog niveau wedstrijden spelen. Bij Juventus zou dat lastig worden, gezien de vele sterren die daar lopen."

Eredivisie

gerelateerd