'Koeman verder zonder toptalent Moriba? Barça stelt ultimatum'

27 juli 2021 – De vraag is of Ronald Koeman komend seizoen nog kan beschikken over Ilaix Moriba. De achttienjarige middenvelder staat te boek als een groot talent, maar heeft nog maar een eenjarig contract bij de Catalaanse club. FC Barcelona wil graag verlengen, maar de contractonderhandelingen gaan moeizaam.

'Koeman verder zonder toptalent Moriba? Barça stelt ultimatum'

FC Barcelona praat al langer met de agenten van de achttienjarige middenvelder over een nieuwe verbintenis, maar een akkoord is nog steeds niet aanstaande. De partijen kunnen het niet eens worden over het salaris van Moriba. De Catalanen zijn er wel klaar mee en eisen duidelijkheid. Als Moriba voor woensdag, wanneer Barça op trainingskamp gaat in Duitsland, nog steeds niet heeft verlengd, dan gooit de club de handdoek in de ring. Dat meldt El Mundo Deportivo.

Moriba zal dan in de etalage worden geplaatst voor een verkoop. Volgens eerdere berichtgeving wil Barça dan rond de dertig miljoen euro incasseren voor het talent, die afgelopen seizoen zijn doorbraak kende. Momenteel moet de middenvelder zich laten zien bij het tweede elftal, tot hij zijn contract verlengd heeft. De verwachting bij het medium is dat er alsnog een akkoord gaat komen en Koeman 'gewoon' kan beschikken over de Spanjaard.

Het toptalent speelde tot dusver veertien wedstrijden in La Liga, waarin hij één keer scoorde en drie keer de aangever was bij een treffer. Mochten de club en de speler niet tot een akkoord komen, dan zitten Manchester City en Chelsea op het vinkentouw. De Premier League-clubs werden eerder al in verband gebracht met Moriba, die volgens Transfermarkt 25 miljoen euro waard is.

LaLiga

gerelateerd