Waarom de gewijzigde Leeuwinnen mogelijk liever niet winnen

27 juli 2021, 15:10

De Nederlandse Leeuwinnen beginnen maandagmiddag met twee wijzigingen aan de laatste groepswedstrijd op de Olympische Spelen. Sarina Wiegman geeft topscorer Vivianne Miedema rust, omdat zij lichte klachten heeft, maar de spits zit wel op de bank. Verdedigster Stefanie van der Gragt zit helemaal niet bij de selectie omdat zij met een eerdere gele kaart op scherp staat.

Vervangers zijn Lineth Berensteyn en Merel van Dongel. "Vivianne speelt vandaag niet, zij krijgt rust. Zij had wat lichte klachten, maar is wel inzetbaar", stelt bondscoach Wiegman. "En Stefanie zit op de tribune: zij heeft een gele kaart op zak en ik vind het een heel groot risico richting de kwartfinale met de kans op een tweede gele kaart. Zeker als je achterin speelt." Jill Roord en Kika van Es staan eveneens op scherp.

Voor Oranje gaat het nogal wat uitmaken wat het resultaat tegen China is. Op dit moment is het op doelsaldo koploper in de eigen groep boven Brazilië, dat nog tegen hekkensluiter Zambia speelt. Het verschil in doelsaldo is twee doelpunten. Bij een zege sluit Nederland de groepsfase dus mogelijk als winnaar af, maar dat is een stuk minder gunstig dan gedacht.

Lees ook: Dit staat Oranje te wachten op de Olympische Spelen

Regerend wereldkampioen Verenigde Staten, het sterkste vrouwenland ter wereld, is namelijk tweede geworden in poule G, wel met slechts vier punten. De winnaar van Groep F (van Nederland) treft de nummer twee uit Groep G (Amerika), waardoor het misschien wel gunstiger is om als nummer twee tegen de nummer twee uit Groep E (virtueel Canada) te spelen. Daarop krijgt Wiegman met haar ploeg dinsdagmiddag duidelijkheid: de bondscoach gaf aan zeker te willen winnen van China, maar of dat ook écht gewenst is qua resultaat, is maar zeer de vraag.

Stand in groep Oranje:

1. Nederland: 4 punten, 13 doelpunten voor, 6 tegen (+7)

2. Brazilië: 4 punten, 8 doelpunten voor, drie tegen (+5)

3. China: 1 punt, 4 doelpunten voor, 9 tegen (-5)

4. Zambia: 1 punt, 7 doelpunten voor, 14 tegen (-7)

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen