'Eindhovense terugkeer of Turks avontuur? De Jong kan kiezen'

27 juli 2021, 14:24   Bijgewerkt: 27 juli 2021, 14:29

Luuk de Jong heeft aan interesse geen gebrek. De spits is op een zijspoor beland bij Sevilla, maar staat er bij diverse clubs nog goed op. Besiktas is serieuze in de markt voor de aanvalsleider, maar ook PSV wordt genoemd als toekomstige bestemming.

Rik Elfrink van het Eindhovens Dagblad weet te melden dat de oefenmeester van de Turkse kampioen gecharmeerd is van de spits. De Turkse club heeft het financieel wel moeilijk door het coronavirus, waardoor kopen sowieso geen optie lijkt. De ploeg uit Istanboel zet dan ook in op een huurdeal, maar het is de vraag of Sevilla daar oren naar heeft. De Jong ligt nog voor twee jaar vast in Andalusïe, maar de Spaanse club wil hem verkopen om het geld te herinvesteren in een nieuwe spits.

Lees ook: 'Luuk de Jong bij vertrek Malen toptarget van PSV'

Daarnaast is het de vraag wat De Jong zelf wel, aangezien ook PSV nadrukkelijk genoemd wordt nu Malen op het punt staat om Eindhoven in te ruilen voor Dortmund. De Spanjaarden zouden ongeveer acht miljoen euro willen hebben voor Oranje-international, die tijdens het Europees kampioenschap geblesserd raakte. Tot half augustus kan hij sowieso niet in actie komen.

De Eindhovenaren denken overigens niet alleen aan De Jong, die al eerder in het Philips Stadion speelde. Technisch manager John de Jong zou meerdere ijzers in het vuur hebben voor de opvolging van Malen. Eén naam die genoemd wordt is Red Bull Salzburg-aanvaller Mergim Berisha. De 23-jarige aanvaller werd afgelopen zomer Europees kampioen met Jong Duitsland en heeft nog een eenjarig contract in Oostenrijk.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen