Topscorer Miedema vestigt ook Olympisch record

27 juli 2021, 16:07   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Vivianne Miedema heeft zich ook in de wedstrijd tegen China laten gelden namens de Oranje Leeuwinnen. Ze was goed voor twee doelpunten en staat daarmee op acht (!) treffers na slechts drie wedstrijden. Daarmee heeft ze nu al een Olympische record te pakken.

Miedema begon uit voorzorg nog op de bank tijdens het duel tussen de Oranjevrouwen en China, maar ging als invaller door waar ze de vorige wedstrijden gestopt was. Ze voegde doelpunt nummer zeven en acht aan haar teller toe. Daarmee heeft ze het Olympisch record, dat op zes doelpunten tijdens één editie stond, verbroken. 

Des te bijzonderder is het dat Miedema pas na een uur spelen binnen de lijnen kwam. In de vorige wedstrijden werd ze gewisseld (de 59e en 88e minuut), waarmee ze tot nu toe 'slechts' 177 minuten maakte. Daarmee staat haar gemiddeld op één doelpunt per 22 minuten. 

Miedema maakte haar eerste treffer tegen China al drie minuten na haar invalbeurt. Een kwartier voor het einde viel ook de tweede. De spits begon het seizoen goed met liefst vier treffers in het openingsduel tegen Zambia (3-10) en was ook twee keer trefzeker tegen Brazilië (3-3). 

Lees ook: Leeuwinnen walsen over China heen en treffen VS in kwartfinale

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen