Haaland: "Wil veel ballen van Malen, anders word ik boos"

27 juli 2021 – De transfer van Donyell Malen naar Borussia Dortmund is nog altijd niet officieel, maar de aanvaller trainde dinsdag wel al mee met zijn nieuwe ploeg. Daar stond hij voor het eerst op het veld met onder meer Erling Haaland. De 21-jarige topspits maakte met een knipoog direct duidelijk wat er van zijn nieuwe ploeggenoot verwacht wordt.

Haaland: "Wil veel ballen van Malen, anders word ik boos"

"Ik heb Donyell verteld dat hij me veel ballen moest geven, anders word ik boos op hem", grapte Haaland in gesprek met het Duitse Kicker. Lachend voegde hij eraan toe: "Hij moet vanaf het eerste moment leveren." Waar de Noor zelf goed tegen de druk bestand is, hoopt hij dat hetzelfde geldt voor Malen en de twee zo een goed aanvalsduo kunnen vormen. "We moeten positieve energie brengen en zo prestaties leveren", zei hij.

Lees ook: Malen traint met Dortmund, maar transfer is nog niet officieel

Ook voor zichzelf legt de spits de lat voor komend seizoen hoog. Haaland, in totaal goed voor 57 doelpunten in 59 officiële wedstrijden voor Dortmund, hoopt zijn doelpuntenaantal nóg verder op te kunnen krikken. "Ik wil meer doelpunten maken met rechts, maar ook met mijn hoofd en met links", stelde hij zichzelf als doel. "Als ik vorig seizoen alle kansen had benut, was ik topscorer geweest. Maar dat was ik niet."

Of Haaland en Malen lang samen op het trainingsveld zullen staan, is overigens nog maar de vraag. De Noor staat in de nadrukkelijke belangstelling van Chelsea. Zelf kon en/of wilde hij daar nog niet veel over kwijt. "Daar heb ik niet veel over te zeggen. Ik geniet van mijn tijd hier bij Dortmund", antwoordde hij.

Lees ook: Chelsea wil toeslaan, Haaland reageert: "Veel geld voor één persoon"

Bundesliga

gerelateerd