Groenen wil ook tegen VS 'knallen': "Laat ze maar komen"

27 juli 2021 – Jackie Groenen heeft het goed naar haar zin op de Olympische Spelen. Niet in de laatste plaats komt dat door het succes dat de Oranje Leeuwinnen tot nu toe hadden in de groepsfase. De dames zijn als ongeslagen nummer één door naar de knock-outfase en zetten daarbij grote uitslagen neer. Nu is de vraag of Nederland dat ook door kan trekken naar de kwartfinale, waar de Verenigde Staten de tegenstander is.

Groenen wil ook tegen VS 'knallen': "Laat ze maar komen"

"Ja, het zijn enorme uitslagen", was de eerste reactie van Groenen na de 8-2 overwinning op China in de laatste groepsfasewedstrijd. Het totaal aantal doelpunten van de Leeuwinnen staat daarmee op liefst 21 na drie wedstrijden. "Je staat op een groot toernooi en dan knal je met 10-3 (tegen Zambia, red.), 3-3 (tegen Brazilië, red.) en 8-2. Het voelt heel goed", werd Groenen geciteerd door Voetbal International

De kwartfinale tegen de viervoudig wereld- en Olympisch kampioen lijkt echter een lastiger verhaal te gaan worden, al heeft Groenen ook daar vertrouwen in. "Het gaat lekker, meer dan lekker zelfs. Nu krijgen we een supermooie wedstrijd, misschien wel de mooist denkbare. Daar hebben we allemaal zin in. We hopen dat we ze dit keer kunnen pakken."

Groenen refereerde daarmee aan de WK-finale van 2019, toen Oranje met 2-0 verloor van dezelfde tegenstander. "Je kan de Verenigde Staten niet onderschatten, dus dat is niet an de orde. We zijn heel scherp en het zit niet in onze aard om een topland te willen ontlopen. Laat ze maar komen."

Eredivisie

gerelateerd