Ambitie bij nieuwe club Malen: "Selectie om kampioen te worden"

27 juli 2021 – Donyell Malen rondde dinsdagavond zijn toptransfer naar Borussia Dortmund af. Daarmee maakt hij de overstap naar een grote, maar vooral ook ambitieuze ploeg. Die ambitie bleek eerder in de week uit de woorden van aanvoerder Marco Reus: "Wij hebben de selectie om kampioen te worden."

Ambitie bij nieuwe club Malen: "Selectie om kampioen te worden"

Naast de Duitse landstitel sprak Reus ook over het winnen van DFB Pokal - wat vorig seizoen ook al lukte - en ver komen in de Champions League. Wel moet de ploeg zich daarvoor nog verbeteren. "Iedereen moet constanter zijn", vertelde Reus aan BILD. "We hebben de afgelopen jaren laten zien dat er ruimte is voor verbetering. Natuurlijk is er ook geluk nodig, maar daar kunnen we ons met volle overgave voor inzetten."

"Ik heb er een heel goed gevoel over. Ik voel dat de jongens er klaar voor zijn - zeker na het winnen van de beker", ging de aanvoerder verder. Ook voor zichzelf heeft Reus doelen gesteld. "Mijn fitheid staat voorop, maar ik wil ook constanter worden in mijn prestaties. We zullen zien wat er mogelijk is, in de Champions League en in de Bundesliga."

Malen zelf kijkt ernaar uit om met Dortmund voor het hoogst haalbare te gaan. "Borussia Dortmund is een Europese topclub die altijd strijdt om de bovenste plekken in de Bundesliga en waar veel van wordt verwacht in de Champions League", zei hij bij zijn presentatie op de clubwebsite van Borussia Dortmund. "Ik kan niet wachten om op het veld te staan en me met de besten te meten."

Lees ook: Haaland: "Wil veel ballen van Malen, anders word ik boos"

Bundesliga

gerelateerd