Schmidt dankt Malen en Rosario: "Geholpen hier te staan"

27 juli 2021 – Roger Schmidt is de vertrekkende Donyell Malen en Pablo Rosario dankbaar voor wat zij voor PSV hebben betekend. Dat vertelde hij dinsdagavond op de persconferentie in Istanbul, waar het uiteraard ook ging over de wedstrijd tegen Galatasaray. Zo was Schmidt onder meer lovend over de trainer van de tegenstander, Fatih Terim.

Schmidt dankt Malen en Rosario: "Geholpen hier te staan"

"We zijn nog maar halverwege", begon Schmidt in een poging zijn ploeg op scherp te zetten. "We hebben een goede eerste wedstrijd gespeeld, maar er is nog niks te vieren", citeerde het Eindhovens Dagblad. "Vorige week benutten we ons voordeel om thuis te spelen en hebben we tactisch goed gespeeld. Maar Galatasaray is een goed team."

Schmidt vervolgde zijn lofzang voor de tegenstander: "De club heeft een grote historie en een coach die ik zeer waardeer, Fatih Terim", zei hij over de 67-jarige oefenmeester, die naast vier termijnen bij Galatasaray ook Fiorentina, AC Milan en drie keer de Turkse nationale ploeg onder zijn hoede had. "Hij heeft veel betekend voor het Turkse voetbal. We hebben een voordeel, maar moeten de situatie nog wel tot een goed einde brengen."

Malen en Rosario
Uiteraard werd Schmidt ook gevraagd naar Donyell Malen en Pablo Rosario. Hun vertrek naar respectievelijk Borussia Dortmund en OGC Nice werd vandaag officieel. "We hebben hard gewerkt om tweede te worden in het vorige seizoen en ik ben blij dat ze ons geholpen hebben om hier te kunnen staan", zei een dankbare Schmidt. 

"Nu zijn we bezig met nieuwe wedstrijden en nieuwe doelen", ging hij verder. "Daarvoor is focus nodig. Het is onderdeel van het voetbal dat er soms spelers weggaan en weer nieuwe spelers komen. Tot het einde van de transferperiode zullen we ons blijven versterken, maar dat gebeurt nu wel op de achtergrond. Wij moeten ons focussen op de wedstrijden."

Wijzigingen
Te beginnen met die van woensdagavond, om 20.00 uur tegen Galatasaray. In Istanbul verdedigt PSV een 5-1 voorsprong. Of dat reden is om enkele wijzigingen aan te brengen? "Vorige week koos ik voor veel spelers die er vanaf het begin van de voorbereiding bij zijn geweest", antwoordde Schmidt. "Ze hadden het allemaal goed gedaan en verdienden het om te spelen. Het is zeker mogelijk dat we dingen veranderen. We moeten de wedstrijd proberen te controleren en de laatste beslissingen nemen we morgen. De hele ploeg moet in ieder geval klaar zijn voor dit duel."

Lees ook: Boscagli over return, Ramalho en vertrek ploeggenoten

PSV

gerelateerd