Overmars duidelijk: "Vertrek Antony en Álvarez onbespreekbaar"

27 juli 2021 – Antony en Edson Álvarez kunnen een zomers vertrek bij Ajax uit hun hoofd zetten. Daarover was directeur voetbalzaken Marc Overmars dinsdagavond duidelijk. In gesprek met Voetbal International noemde hij een vertrek van de twee Ajacieden 'onbespreekbaar'.

Overmars duidelijk: "Vertrek Antony en Álvarez onbespreekbaar"

Voor beide spelers is op dit moment serieuze interesse. Zo wordt Antony gelinkt aan een vertrek naar Bayern München, maar daarvoor vindt Overmars het te vroeg. "Hij speelt pas één seizoen bij ons en kan nog flink groeien. Spelers die drie, vier of vijf jaar bij ons spelen zijn klaar voor de volgende stap. In het geval van Antony laten we hem niet gaan." De Braziliaan lijkt zich daarmee in ieder geval op te kunnen maken voor een concurrentiestrijd: naast landgenoot David Neres werd ook Steven Berghuis als optie voor de rechtsbuitenpositie aangetrokken. 

Ook Edson Álvarez, die in de belangstelling staat van Stade Rennes en voor wie Ajax een flinke transfersom kan ontvangen, mag dus niet weg. "Een concreet bod hebben wij nog niet ontvangen, maar ik geloof wel dat Stade Rennes serieuze interesse heeft", vertelde Overmars. "Toch kunnen wij daar heel duidelijk over zijn: op dit moment is een vertrek van hem een no go. Na een moeizaam begin zie je dat hij stappen maakt, zijn draai weet te vinden in Nederland en bij Ajax, en een belangrijke speler is geworden. Hij mag van ons dus niet weg."

Momenteel zijn Antony en Álvarez de enige spelers die nog niet bij de voorbereiding van Ajax aanwezig zijn. Eerstgenoemde is met Brazilië actief op de Olympische Spelen, terwijl Álvarez met Mexico uitkomt in de Gold Cup, waarmee het in de halve finale staat. 

Ajax

gerelateerd