PSV door UEFA gestraft voor incident op tribune

27 juli 2021 – PSV is door de UEFA gestraft voor ongeregeldheden tijdens de thuiswedstrijd tegen Galatasaray. Op de eigen website maakten de Eindhovenaren bekend dat hen een boete van 1500 euro is opgelegd. Ook moet de club tijdens de eerstvolgende Europese thuiswedstrijd de vakken G en H leeg houden.

PSV door UEFA gestraft voor incident op tribune

Na de treffer van Galatasaray was het even onrustig op de thuistribune. Supporters van PSV en de Turkse bezoekers kregen het daar met elkaar aan de stok. Op social media doken na het duel beelden op waar te zien was hoe enkele uitsupporters moesten vluchten voor woeste PSV-supporters.

"Op de vakken ontstond kort voor de rust enige onrust na een doelpunt van Galatasaray", lichtte algemeen directeur Toon Gerbrands de straf toe op de clubwebsite. "Het is jammer dat er nu een heel vak de dupe wordt van enkele mensen die hun seizoenkaarten hebben doorverkocht. Tegen hen zullen wij optreden."

Eerder kondigde Gerbrands al aan dat PSV de incidenten zelf gingen onderzoeken. De Turken zouden via doorverkochte seizoenkaarten op de thuistribunes terecht zijn gekomen. "Dit was verboden", zei Gerbrands toen al. "Zij die zich hier schuldig aan hebben gemaakt, worden opgespoord. Tegen hen zullen wij maatregelen treffen."

PSV

gerelateerd