Ihattaren klaar bij PSV? "Op dit moment leuk voor het circus"

27 juli 2021, 23:51

Aad de Mos verwacht niet dat Mohamed Ihattaren nog een toekomst heeft bij PSV. De huidige situatie van het veelbesproken talent verbaast de voormalig trainer echter niet. Hij wijt het verval bij de negentienjarige aanvallende middenvelder onder meer aan de manier waarop jeugdtrainers met hem zijn omgegaan.

"Ihattaren is ongetwijfeld de meest getalenteerde speler uit de opleiding van PSV. Het knelpunt is dat hij veel te lang door mensen binnen de club is gepamperd", constateerde De Mos in gesprek met De Telegraaf. Zelf is hij al jaren op De Herdgang te vinden om wedstrijden van de PSV-jeugd te bekijken.

"Ihattaren is begeleid door CIOS-trainers die vooral dachten aan hun eigen cv. Die hebben hem allerlei privileges gegeven, omdat ze graag wedstrijden en toernooien wilden winnen. Adil Ramzi, Theo Lucius, Ruud van Nistelrooy en Mark van Bommel hebben dat later als trainers allemaal geprobeerd te corrigeren, maar dat is niet gelukt."

Daar komt bij dat Noni Madueke Ihattaren inmiddels is voorbijgestreefd. "Dat is het nieuwe pareltje geworden bij PSV", ziet De Mos. "Madueke is gevaarlijk, kan een mannetje passeren, haalt de achterlijn en heeft meer rendement. Trainer Roger Schmidt maakt een goede keuze door hem een basisplaats te gunnen."

Bij PSV ziet De Mos in ieder geval geen toekomst meer voor Ihattaren. "Op dit moment in zijn loopbaan is hij leuk voor het circus. Trainers kijken naar het rendement. Ik denk dat Ihattaren het gif niet heeft om zich terug te knokken." Waar hij dan heen zou moeten? "VfL Wolfsburg, waar Mark van Bommel trainer is, zou een logische stap zijn. Die kan het goed met hem vinden."

Lees ook: 'Wie haalt Ihattaren deze zomer op? PSV zet speler in de etalage'

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen