Megadeals helpen PSV: 'Corona-verlies geen issue meer'

28 juli 2021 – PSV is bezig aan een enorme renovatie in de A-selectie, maar spint daar financieel ook veel garen bij. Met name de megadeal van Donyell Malen naar Borussia Dortmund heeft veel problemen opgelost in het Philips Stadion. Bovendien komen daar mogelijk nog meer miljoenen voor bijvoorbeeld rechtsback Denzel Dumfries bij.

Megadeals helpen PSV: 'Corona-verlies geen issue meer'

Het Eindhovens Dagblad licht in een analyse toe welke financiële impact die uitgaande deals heeft voor PSV. 'Netto brengt de overgang zoveel geld in het laatje dat het grote verlies over het vorige coronaseizoen bij PSV geen groot issue meer is. Bij de presentatie van de jaarrekening in oktober zal blijken dat deze transactie de grootste problemen oplost', stelt het regionale medium.

'PSV haalt naar verwachting een kleine 30 miljoen euro voor Malen op, waar nog wel meerdere miljoenen afgaan en via bonussen weer zo'n vier of vijf miljoen euro bij kan komen. De overgang van Rosario naar de Ligue 1 betekent nog een stevig extra bedrag voor PSV, dat deze zomer inmiddels voor 38 miljoen euro aan spelers verkocht. Ook de verkoop van Joël Piroe leverde nog zo'n twee miljoen op (met bonussen)', weet de ochtendkrant. Mogelijk komen daar nog spelers bij: Dumfries, Érick Gutiérrez, Michal Sadílek, Mohamed Ihattaren, Bruma en Ritsu Doan zijn kandidaat-vertrekkers.

Lees ook: Schmidt dankt Malen en Rosario: "Geholpen hier te staan"

'Zeker Dumfries levert naar verwachting nog vijftien miljoen euro of meer op. Daarnaast worden oplossingen gezocht voor Derrick Luckassen en Dante Rigo, die weg mogen.' Wel moet er ook nog geld worden gespendeerd: er komt vermoedelijk nog een middenvelder en aanvaller bij in de selectie van Roger Schmidt. Een bod op Luuk de Jong is in elk geval nog niet gedaan en de komst van Mergim Berisha 'is nog niet dichtbij'.

PSV

gerelateerd