Ziyech al vroeg in vorm bij Chelsea: "Ik voel me geweldig"

28 juli 2021 – Hakim Ziyech kende een moeizaam eerste seizoen bij Chelsea, ondanks dat The Blues de Champions League wonnen. Maar in de voorbereiding op zijn tweede jaar, maakt de oud-Ajacied wel al direct veel indruk. Eerder maakte hij al een hattrick en naar eigen zeggen is de aanvaller in goede vorm.

Ziyech al vroeg in vorm bij Chelsea: "Ik voel me geweldig"

"Ik voel me geweldig en heel scherp", vertelde Ziyech op het clubkanaal van Chelsea na de gewonnen oefenwedstrijd tegen AFC Bournemouth (1-2), tegen wie hij in de basisopstelling van Thomas Tuchel begon. "Het was goed om even vakantie te hebben, nu zijn we allemaal weer klaar om ons hoogste niveau te halen. Iedereen is hongerig en scherp voor het nieuwe seizoen."

Dinsdagavond speelde Ziyech een helftje mee, waarin overigens niet werd gescoord. "We creëerden in de eerste helft veel kansen, alleen we scoorden niet", noemde hij ook een kritisch puntje van zichzelf en zijn medespelers. In de tweede helft kwam er alsnog een zege, mede dankzij voormalig Vitesse-huurling Armando Broja. "Het was een goede prestatie van iedereen. Een overwinning is altijd goed voor het vertrouwen. Het is eerst belangrijk om het ritme terug te krijgen voor het nieuwe seizoen", vond de international van Marokko. 

Lees ook: Broja helpt Chelsea aan zege; ook City en Aké winnen

Ziyech gaf aan uit te kijken naar de laatste twee oefenwedstrijden van de voorbereiding tegen Arsenal en Crystal Palace. "Dat zijn wedstrijden waar iedereen naar uitkijkt." Maar ook tegen de Championship-club Bournemouth genoot hij. "We moeten nu van elk moment op het veld genieten als voetballer, zeker met de fans terug in het stadion. Het was een mooie avond."

Premier League

gerelateerd