Diemers mag na één seizoen alweer weg van Feyenoord

28 juli 2021 – Feyenoord wil een jaar na de komst van Mark Diemers (27) alweer afscheid nemen van de middenvelder. Hij past niet in de plannen van de nieuwe trainer Arne Slot en kan daarom niet op veel speeltijd rekenen in het nieuwe seizoen. Voor een kleine transfersom mag hij verkassen.

Diemers mag na één seizoen alweer weg van Feyenoord

Dat is best opmerkelijk omdat de Rotterdammers in de vorige zomer nog meer dan een miljoen euro op tafel legden voor de middenvelder, die destijds ook naar FC Groningen kon en dus vermoedelijk ook een aardig salaris zal ontvangen. Omdat bij een vertrek ook dat loon vrij komt in het salarishuis, is er bij Feyenoord meer ruimte voor het halen van een nieuwe spits.

Volgens Voetbal International is er voorzichtige interesse uit Engeland, Duitsland en Zwitserland. Voor een marktconforme transfersom mag Diemers verkassen, omdat de club en speler 'in harmonie' uit elkaar willen gaan. Daarmee heeft het er alle schijn van dat een vertrek van de voormalig speler van SC Cambuur, FC Utrecht en De Graafschap snel zal gaan. 

Lees ook: Burger wil ondanks interesse blijven; 'Teixeira mag weg'

Mede door de terugkeer van de verhuurde Francesco Antonucci is het perspectief minder geworden. Bovendien wil Slot graag veel lopend vermogen op zijn middenveld, waardoor er veel minder speeltijd is dit seizoen voor Diemers. Afgelopen jaar kwam hij onder Dick Advocaat nog wel tot 38 wedstrijden, waarin hij driemaal scoorde en vier assists gaf.

Feyenoord

gerelateerd