Ihattaren ondanks ziekmelding in Frankrijk, PSV is op de hoogte

28 juli 2021, 10:55   Bijgewerkt: 28 juli 2021, 11:07

PSV-talent Mohamed Ihattaren is mogelijk de volgende speler die de overstap gaat maken naar een Franse club. De buitenspeler die zich eerder deze week ziek meldde in Eindhoven, werd gespot in Frankrijk. Inmiddels is bevestigd dat hij in Frankrijk verblijft om met zaakwaarnemer Mino Raiola te overleggen hoe zijn toekomst eruit ziet. Of dat ook concreet gaat om een Franse club is onduidelijk, zeker is dat hij in Monaco in overleg gaat. 

Dat schrijven Voetbal International en het Eindhovens Dagblad althans. Dat is zeer pijnlijk, aangezien PSV voor een cruciale ontmoeting staat in de voorronde van de Champions League tegen Galatasaray - ondanks dat de heenwedstrijd met 5-1 gewonnen werd. Ihattaren meldde zich ziek nadat hij in het heenduel niet mocht meedoen. 'Vervolgens vloog de negentienjarige linkspoot wel naar Frankrijk voor een onderhoud met zijn zaakwaarnemer Raiola. PSV is daarvan op de hoogte. Het talent bespreekt in Frankrijk zijn toekomstperspectief', schrijft VI over de situatie.

Het is bekend dat Ihattaren tot 1 september mag vertrekken van PSV, mits het juiste bod op tafel komt. De aanvaller heeft namelijk een aflopend contract in de zomer van 2022, waardoor een transfer voor alle partijen het beste lijkt. In deze window stapten al opvallend veel Nederlandse spelers over naar de Franse competitie: mogelijk wordt Ihattaren de volgende. Dat gerucht heeft niet alleen te maken met het feit dat hij in Frankrijk verblijft - waar Raiola gevestigd is -, maar ook met de beelden die eerder op de dag opdoken. 

Lees ook: Opnieuw onrust rond 'zieke' Ihattaren

Ihattaren werd gespot op foto's bij OGC Nice, de club die eerder Justin Kluivert en Calvin Stengs al presenteerde. Daar werd hij gezien, terwijl ook zijn zaakwaarnemer Raiola daar rondhuppelde. Dat ook Myron Boadu te zien was op de beelden, zorgde voor enige verbazing, aangezien de AZ-spits werd gelinkt aan AS Monaco. Maar de foto's waarop hij én Ihattaren te zien zijn bij OGC Nice, blijken wel degelijk van vandaag (woensdag). 

'Er was tot dinsdagavond nog geen sprake van een serieus bod op Ihattaren. Geruchten dat ook hij naar OGC Nice gaat, zijn dus vooralsnog alleen op beeldvorming gebaseerd', schrijft het ED over de situatie. Duidelijk is dat een terugkeer naar PSV met deze houding vrijwel ondenkbaar is: niet alleen is de relatie met Schmidt verziekt, maar een ziekmelding in cruciale Champions League-tijden zorgt ervoor dat ook de fans niet langer achter hem staan. 

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen