'Koeman zet bij FC Barcelona een streep door twee aanwinsten'

28 juli 2021 – Ronald Koeman heeft een streep gezet door de komst van twee mogelijke aanwinsten. De afgelopen weken werden Renato Sanches (23) en Cristian Romero (23) gelinkt aan een transfer naar FC Barcelona, maar de Nederlandse coach ziet geen brood in de komst van de twee spelers.

'Koeman zet bij FC Barcelona een streep door twee aanwinsten'

Dat schrijft RAC1 althans. Sanches werd geopperd als vervanger van Georginio Wijnaldum, die op het laatste moment koos voor Paris Saint-Germain in deze zomer. De sterkhouder van OSC Lille stond op het Catalaanse lijstje, maar Koeman zou een streep hebben gezet door zijn komst. Hij ziet weinig meerwaarde in de voormalig winnaar van de Golden Boy. Wel is er zeker een middenvelder nodig, als ook Ilaix Moriba besluit niet bij te tekenen.

Romero is een verdediger van Atalanta Bergamo, die ook een verleden heeft bij Juventus en Genoa. De Argentijn werd volop gelinkt aan een transfer naar Tottenham Hotspur, maar hij zou ook bij FC Barcelona op de radar zijn verschenen. Koeman heeft aangegeven ook hem niet nodig te hebben. Koeman wil vooral nog een linksbenige verdediger aan zijn selectie toevoegen, geen rechtsbenige. 

Lees ook'Juve bereidt zich voor om Pjanic en Barça van elkaar te verlossen'

Omdat de financiële middelen van de Catalanen zeer schaars zijn, wil Koeman als er versterkingen komen er ook zeker van zijn dat het aanwinsten zijn voor de A-selectie. Vooral op het middenveld is er nog een impuls nodig, al hangt het er ook sterk vanaf of FC Barcelona er nog in slaagt enkele spelers te verkopen. Alleen dan kan er vermoedelijk het een en ander gebeuren op de transfermarkt. 

LaLiga

gerelateerd