Rooney mag ondanks uitgelekte naaktfoto's aanblijven als coach

28 juli 2021 – Wayne Rooney zit momenteel in de hoek waar de klappen vallen. Eerst gingen er beelden rond van hem op social media, waarin hij door twee schaars geklede dames werd vergezeld en hij slapend werd vastgelegd. Deze week blesseerde hij een van zijn eigen spelers, maar toch blijft hij gewoon aan als manager van Derby County voor het komende seizoen.

Rooney mag ondanks uitgelekte naaktfoto's aanblijven als coach

Dat schrijft talkSPORT althans over de positie van Rooney, die door alle ontwikkelingen stevig onder druk is komen te staan. Uit een overleg met de directie van Derby County is gebleken dat de clubleiding stevig baalt van de gedragingen van hun coach en er niet mee geassocieerd wil worden, maar heeft besloten om wel verder te gaan met hem als eindverantwoordelijke.

Dat is een meevaller voor de oefenmeester, die dinsdag (gisteren) ook ongelukkig in het nieuws kwam. De all time topscorer van Engeland deed mee in een trainingspartijtje bij Derby County, waarin hij in duel kwam met Jason Knight. De twintigjarige Ier liep daarbij een dermate ernstige enkelblessure op, dat hij zo'n drie maanden uit de roulatie ligt. 

Lees ookRooney gefotografeerd met schaars geklede dames

De man die als assistent-trainer Phillip Cocu opvolgde bij The Rams eindigde afgelopen seizoen 21e in het Championship, waardoor hij ook sportief nog geen geweldige tijd kent bij zijn eerste club als hoofdcoach. Komend seizoen zal hij beterschap moeten tonen: zowel in zijn gedrag als ook in de sportieve resultaten.

Eredivisie

gerelateerd