Twee clubs willen Zirkzee, Feyenoord kan hem (nog) niet betalen

28 juli 2021 – Joshua Zirkzee (20) heeft diverse opties om Bayern München in deze zomer opnieuw op huurbasis te verlaten. De Belgische topclub Anderlecht wil hem huren van Der Rekordmeister, terwijl ook Hellas Verona belangstelling zou hebben voor zijn diensten. Afgelopen seizoen werd hij nog verhuurd aan Parma.

Twee clubs willen Zirkzee, Feyenoord kan hem (nog) niet betalen

Dat was niet een bepaald succes, want in Italiaanse dienst kwam hij mede door blessureleed tot vier officiële wedstrijden, waarin hij slechts 108 minuten maakte. Bovendien scoorde hij ook geen enkele treffer, dat lukte hem in de hoofdmacht van Bayern München wél: want hij maakte vier goals in twaalf duels namens de regerend titelhouder van Duitsland. Door de aanwezigheid van Robert Lewandowski is er echter weinig perspectief voor hem op speeltijd komend seizoen. Ook Eric Maxim Choupo-Moting staat hoger in de achting dan de Nederlander.

Voetbal International schrijft dat Anderlecht serieuze belangstelling heeft, terwijl Sky Sports de naam van Hellas Verona noemde voor Zirkzee. VI bevestigt dat de Italiaanse club daadwerkelijk wel sluimerende belangstelling heeft voor de talentvolle spits. Feyenoord werd eerder ook voorzichtig genoemd als potentiële nieuwe werkgever voor de door de Rotterdammers opgeleide aanvaller.

Lees ookDiemers mag na één seizoen alweer weg van Feyenoord

Maar Feyenoord kan voorlopig niets doen op spitsengebied. Pas als er spelers vertrekken, kan de blik op een spits. Miljoenen voor Andraz Sporar zijn volgens VI nog niet aan de orde, evenals serieuze belangstelling voor spelers als Georgios Giakoumakis of Zirkzee. Ridgeciano Haps, João Teixeira en Mark Diemers mogen nog verkassen in deze window: dat levert ruimte op in het salarishuis en/of een transfersom.

Feyenoord

gerelateerd