Sparta
0 – 0
SC Cambuur

ADO's Vejinovic gaat voor grote geld, Ómarsson weg bij Excelsior

28 juli 2021 – Marko Vejinovic (31) gaat de komende jaren vermoedelijk heel veel geld verdienen. De middenvelder van ADO Den Haag gaat zijn loopbaan namelijk vervolgen bij de Chinese club Tianjin Jinmen Tiger FC. De voetballer had een clausule in zijn contract dat hij tussentijds mocht vertrekken voor een buitenlands avontuur bij ADO Den Haag en heeft van die optie gebruik gemaakt.

ADO's Vejinovic gaat voor grote geld, Ómarsson weg bij Excelsior

Of het gedegradeerde ADO Den Haag wel een transferbedrag ontvangt voor Vejinovic, wiens contract nog één jaar doorliep, is onduidelijk uit het bericht dat de club zelf naar buiten bracht. De oud-speler van onder andere Heracles Almelo, Vitesse, Feyenoord en AZ kwam tot zeventien duels in de Hofstad, waar hij afgelopen seizoen neerstreek. Hij kon degradatie echter niet voorkomen. 

Excelsior heeft Ómarsson verkocht
Verder kwam er ook Eerste Divisie-transfernieuws uit Rotterdam. Aanvaller Elías Már Ómarsson (26) heeft Kralingen verruild voor een avontuur in de Franse Ligue 2: het gedegradeerde Nîmes Olympique heeft de talentvolle IJslander vastgelegd en betaalt voor de aanvaller een transfersom aan de Rotterdammers. 

"We hebben eerder dit jaar de optie in het contract van Elías eerder gelicht, waardoor zijn overeenkomst met een seizoen werd verlengd", zei de jonge technisch directeur Nick Kersten. "Maar we wisten uiteraard van zijn wens om te vertrekken, omdat hij graag een volgende stap wil zetten." Na Joël Zwarts is de IJslander de tweede aanvaller die het verkoopt in deze transferwindow.


Keuken Kampioen Divisie

gerelateerd