Slot looft Trauner: "Hield zich tegen goede spelers AZ op de been"

28 juli 2021, 18:23

Feyenoord bereidt zich deze week voor op het tweede treffen met FC Drita, de Kosovaarse club die de eerste horde richting een Conference League-ticket vormt. Coach Arne Slot van de Rotterdammers doet dat met de wetenschap dat zijn gewenste centrale verdediger binnen is, maar ook neemt hij waarschijnlijk afscheid van een van zijn selectieleden.

De nieuwe hoofdcoach voerde deze week een gesprek met Mark Diemers over de toekomst van de middenvelder. "Met Jens Toornstra, Guus Til en Orkun Kökcü hebben we al drie spelers die op zijn positie uit de voeten kunnen. Ook jeugdspelers Hartjes en Milambo kunnen daar uit de voeten. Daarom heb ik gisteravond een gesprek gehad met Mark", aldus Slot, die bevestigt dat hij heeft aangegeven dat de middenvelder mag vertrekken.

Slot is in ieder geval blij met de nieuwste aanwinst. Gernot Trauner verruilde LASK Linz deze week voor Rotterdam en zette zijn krabbel onder een contract tot medio 2025. Met AZ kwam hij de verdediger eerder tegen in de Europa League. "Destijds viel ons op hoe ontzettend sterk hij in standaardsituaties is. Bovendien verdedigde LASK hoog en agressief, maar hij hield zich goed op de been tegen de zeer goede spelers die AZ toen had. Dat is niet de reden dat hij is gekomen, dat komt van de scouting, maar ik kon het wel bevestigen."

Feyenoord en FC Drita hielden elkaar vorige week perfect in evenwicht: 0-0. Als beide ploegen in de Kuip eenmaal tot scoren komen, is het niet zo dat Drita door is naar de volgende ronde. In dat geval wordt er namelijk verlengd, omdat de uitdoelpuntenregel dit seizoen is vervallen.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen