'Eriksen keert volgende week terug bij Inter na hartaanval'

28 juli 2021 – Christian Eriksen keert komende week terug bij Inter, anderhalve maand nadat hij tijdens het EK-affiche tussen Denemarken en Finland naar het gras ging met een hartaanval. In Milaan ondergaat de middenvelder diverse medische testen, zo meldt Sky Italia

'Eriksen keert volgende week terug bij Inter na hartaanval'

Daarmee keert hij voor het eerst sinds het noodlot toesloeg terug in de kleedkamer van Inter, waar hij zich weer bij zijn bezorgde ploeggenoten zal voegen. De middenvelder verheugt zich op een weerzien met zijn collega's. De medische staf van Inter zal hem uitgebreid gaan testen om te zoeken naar de oorzaak van de hartaanval die hij op 12 juli kreeg.

Aan de hand van de uitslagen van die test zal worden besloten waar de toekomst van de middenvelder ligt. Een terugkeer naar de Serie A-kampioen lijkt echter uitgesloten, aangezien de Italiaanse bond vorige week bekendmaakte dat hij niet met een defibrillator uit mag komen op het hoogste Italiaanse niveau. In andere competities, waaronder in de Eredivisie, is dat wél toegestaan. Zo speelt Daley Blind sinds begin vorig jaar met een hartkastje. 

Eriksen zorgde voor een grote shock in de voetbalwereld nadat hij kort voor rust tegen Finland naar het gras ging. Ploeggenoot Simon Kjaer legde hem in een stabiele zijligging en verwijderde de tong uit zijn keel, waarmee hij erger voorkwam. Adequaat optreden van de aanwezige medici voorkwamen verdere (hersen)schade. Daardoor lijkt Eriksen zijn voetbalschoenen spoedig weer aan te kunnen trekken.

Serie A

gerelateerd