Ajax domineert lijst met duurste spelers: slechts één Feyenoorder

28 juli 2021 – Ajax beschikt ook komend seizoen over een ijzersterke selectie. De Amsterdamse landskampioen hoopt de titel dit jaar te prolongeren en heeft daarvoor een absoluut sterrenteam op de been gebracht. Hoewel enkele spelers mogelijk nog naar de uitgang verkassen, domineert de topclub het lijstje met de tien hoogste marktwaarden. 

Ajax domineert lijst met duurste spelers: slechts één Feyenoorder

Op wie zet jij in vanavond? Open een account bij Bet365 en ontvang tot 100 euro bonus.
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

Ryan Gravenberch vertegenwoordigt momenteel volgens website Transfermarkt de hoogste waarde: volgens het medium heeft de negentienjarige middenvelder een prijskaartje van 33 miljoen euro om de nek. André Onana zou rond de dertig miljoen euro waard zijn, maar lijkt een beduidend minder hoog bedrag op te gaan brengen. De Kameroener beschikt over een aflopend contract en zit bovendien nog een dopingschorsing uit.

Pas op plek acht van het klassement komen we een niet-Ajacied tegen. Marcos Senesi doorbreekt met een waarde van negentien miljoen euro de Amsterdamse dominantie. Cody Gakpo sluit de top tien af. Hij zou achttien miljoen euro waard zijn. Hij moet David Neres (27 miljoen), Sébastien Haller (27 miljoen), Antony (25 miljoen), Lisandro Martínez (23 miljoen) en Nicolás Tagliafico (22 miljoen) voor zich dulden, terwijl Dusan Tadic hetzelfde waard is.

Met een bedrag van 17,5 miljoen euro is Owen Wijndal de meest waardevolle speler van AZ. Hij blijft zijn ploeggenoot Teun Koopmeiners, hard op weg naar de uitgang, nipt voor (16,5 miljoen). Buiten de top vier draagt Joey Veerman het hoogste prijskaartje mee. De middenvelder staat gewaardeerd op 8,5 miljoen euro, maar SC Heerenveen hoopt meer op te halen voor de spelmaker.

Ajax

gerelateerd