Dunga moet Brazilianen terug naar top leiden

24 juli 2006, 23:37

In de zoektocht naar nieuw succes heeft de Braziliaanse voetbalbond een beroep gedaan op één van de mensen die weet hoe het voelt om de wereldbeker omhoog te houden. Dunga, aanvoerder van het Braziliaanse elftal dat ik 1994 de wereldtitel pakte, moet de Seleçao na het mislukte WK van afgelopen terug naar de mondiale top leiden. Dunga volgt Carlos Alberto Parreira op, die eerder deze maand ontslagen werd.

Dat de Braziliaanse bond het aandurft om met de 42-jarige Dunga in zee te gaan, is een verrassing van formaat. De voormalig middenvelder heeft immers geen enkele ervaring als trainer. Als speler stond hij echter bekend om zijn wilskracht. "Ik wil de instelling waarmee ik altijd het veld in stapte, overbrengen op de spelers", stelt hij tijdens zijn presentatie. "Elke speler moet het uitstralen dat het een eer is om voor de nationale ploeg uit te komen."

De eerste interland van Dunga als bondscoach staat gepland voor 16 augustus, wanneer Brazilië het in een oefenduel opneemt tegen Noorwegen. De eerste serieuze test zal over één jaar zijn, tijdens de Copa Amerika. 

Brazilië begon het afgelopen WK als regerend kampioen en topfavoriet, maar de ploeg stelde zwaar teleur. In de kwartfinale bleek Frankrijk een maatje te groot, waarna de kritiek op het Braziliaanse elftal enorm was. De roep om een nieuwe lichting spelers werd enorm groot en Dunga lijkt nu de taak te krijgen om deze broodnodige verjonging door te voeren.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen