FC Twente profiteert mee van miljoenentransfer naar Engeland

28 juli 2021 – De Enschedese clubkas rinkelt: Joachim Andersen verruilt Olympique Lyon voor het Engelse Crystal Palace. Omdat de Deen kort voor zijn profdebuut in de jeugdopleiding van FC Twente speelde, gaat er een verplicht deel van de transfersom naar de Eredivisionist. Twente ontvangt twee procent van de transfersom.

FC Twente profiteert mee van miljoenentransfer naar Engeland

Die bedraagt volgens diverse Engelse en Franse media zo'n 17,5 miljoen euro, waardoor er 350.000 euro richting de Grolsch Veste gaat. Volgens Tubantia had dat echter meer moeten zijn. De club vergat in 2017 een doorverkooppercentage op te nemen in de transfer van Andersen naar Sampdoria. Omdat de club met financiële problemen kampte, ging het snel akkoord met het geboden bedrag van 1,4 miljoen euro.

De achtvoudig Deens international speelde twee seizoenen voor Sampdoria en koos in 2019 voor een miljoenentransfer naar Olympique Lyon. De Italiaanse club ving zo'n 27 miljoen euro voor de verdediger. Na twee Franse contractjaren, waar hij ploeggenoot was van Memphis Depay, kiest hij definitief voor Engeland. Afgelopen seizoen acteerde hij al in de Premier League: destijds werd hij verhuurd aan latere degradant Fulham.

Andersen speelde in twee jaar bij FC Twente 42 keer in de Eredivisie. In 2017 kon hij de pijnlijke degradatie naar de Keuken Kampioen Divisie niet voorkomen, waardoor hij koos voor een vertrek.

Premier League

gerelateerd