Willem II
1 – 1
Fortuna Sittard

Van Ginkel baalt van 'domme en makkelijke' rode kaart

28 juli 2021 – PSV heeft zich ten koste van Galatasaray geplaatst voor de derde voorronde van de Champions League. Nadat in Eindhoven al een 5-1 overwinning werd neergezet, voegde PSV daar in Turkije een 1-2 overwinning aan toe. Het leidde tot veel positieve noten na afloop van de wedstrijd, al was er ook ruimte voor kritiek.

Van Ginkel baalt van 'domme en makkelijke' rode kaart

"Ik ben erg tevreden", begint coach Roger Schmidt na afloop voor de camera van RTL 7. "Het is altijd anders om een uitwedstrijd te spelen, maar we waren goed voorbereid. Ik denk dat we erg goed hebben gespeeld." Galatasaray probeerde PSV in de beginfase nog bij de keel te grijpen. "Dat hadden we wel verwacht. Daarna gingen we voetballen en dat deden we goed. We hebben voor een groot deel de wedstrijd gecontroleerd."

Het enige smetje op de overwinning was de dubbele gele kaart voor Olivier Boscagli, waardoor hij het heenduel met de volgende opponent FC Midtjylland moet missen. "Een domme rode kaart", vond aanvoerder Marco van Ginkel. "Ik vond overigens ook wel dat 'ie makkelijk werd gegeven. Olivier is er nu de volgende wedstrijd niet bij, dat is wel zuur."

Ook Schmidt baalde van de rode kaart voor zijn centrumverdediger, maar nam Boscagli in bescherming. "Dat is part of football. Hij pakt helaas twee ongelukkige gele kaarten. Maar over het algemeen heeft Olivier twee geweldige wedstrijden gespeeld."

PSV

gerelateerd