Nederland doet uitstekende coëfficiëntenzaken door zege PSV

29 juli 2021, 10:19

Onlangs werd de NL League opgericht en daarin werd bekendgemaakt dat het de doelstelling is om de Eredivisie de zesde competitie van Europa te maken. Nederland staat momenteel op de zevende plek, waardoor goede prestaties in het Europese clubvoetbal van groot belang zijn om die stap te zetten. PSV won woensdagavond voor de tweede keer in een week tijd van Galatasaray, waardoor Nederland goede zaken doet.

Door de 1-2 overwinning kan Nederland weer 0,2 punt bijschrijven op de coëfficiëntenranglijst. Daarmee verstevigt Nederland de zevende plek, gezien het gat met nummer acht Rusland weer is vergroot. Tevens verzekert PSV zich hierdoor van de groepsfase van de Europa League en is het dus nog altijd in de race om daadwerkelijk Champions League te mogen spelen.

Zo heeft Nederland minstens drie ploegen die uitkomen in de groepsfase van een Europees toernooi. Naast PSV is ook Ajax daar zeker van (Champions League) en AZ, dat play-offs voor de Europa League speelt, maar is verzekerd van deelname aan de Conference League. Met Vitesse en Feyenoord heeft Nederland in het nieuwe Europese toernooi nog twee ijzers in het vuur.

Lees ookPSV vermorzelt Galatasaray over twee duels en gaat door in CL

Momenteel moet Nederland nog één land voor zich dulden buiten de top vijf. Portugal bezet momenteel de zesde plek en Nederland heeft de jacht geopend. Het inhalen van de grote vijf competities (Spanje, Engeland, Duitsland, Italië en Frankrijk) wordt op korte termijn onhaalbaar geacht. Achter Nederland strijden ook Rusland, Schotland, Oostenrijk en Oekraïne mee om plek zes. België raakt juist steeds verder op achterstand.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen