Slot gaat in op speeltijd Jahanbakhsh en financiële situatie

29 juli 2021 – Feyenoord speelt donderdagavond de return tegen Drita. De eerste wedstrijd speelde Feyenoord zeer teleurstellend gelijk met 0-0 en dus is het uit op sportieve revanche. Vooral het gebrek aan creativiteit speelde de ploeg uit Rotterdam parten, maar met aanwinst Alireza Jahanbakhsh heeft trainer Arne Slot daarin weer wat extra mogelijkheden.

Slot gaat in op speeltijd Jahanbakhsh en financiële situatie

Tegenover Voetbal International ging Slot in op de matige wedstrijd van een week eerder. "Zolang we niet scoren, verwacht ik hetzelfde wedstrijdbeeld, maar ik hoop en verwacht dat het wel leuker zal worden. Wij kunnen zeker wel beter dan we vorige week laten zien hebben. Ook omdat we nu de beschikking hebben over Alireza (Jahabakhsh, red) moeten we in staat zijn om wat meer kansen te creëren en beter te voetballen.

Jahanbakhsh lijkt klaar te zijn voor zijn eerste speelminuten in het shirt van Feyenoord, maar Slot weet nog niet of hij in de basis zal staan. "Daar is nog geen knoop over doorgehakt. Gisteren heeft hij de training in ieder geval afgemaakt." Dat in tegenstelling tot Bryan Linssen, die in de loop van de training uitviel. "Maar de verwachting is dat hij vandaag kan spelen. Ik heb wel wat dingen in mijn hoofd, maar we zullen moeten kijken wat fysiek mogelijk is."

Lees ook: Nieuwe spits laat op zich wachten: Feyenoord blut

Verder begrijpt Slot dat de Conference League voor veel mensen nog niet een erg aansprekende competitie is, maar dat zal het volgens hem wel worden. "Ik snap dat het voelt als een B-toernooi, maar ik denk dat er niet zo veel verschil zal zitten tussen de Europa League en de Conference League. In plaats van tegen de nummer vijf van Engeland speel je tegen de nummer zes." Gezien Feyenoord na de transfer van Gernot Trauner wat krap bij kas zit, vindt Slot het ook belangrijk te presteren in Europa. "Het is belangrijk voor de onwikkeling van spelers, maar ook als Feyenoord hogere transfersommen voor spelers wil krijgen. Daarom is het om veel redenen een belangrijk duel."

Feyenoord

gerelateerd