Schrik bij Klaiber: back met zware blessure terug naar Nederland

29 juli 2021, 15:55   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Sean Klaiber heeft het trainingskamp van Ajax donderdagmiddag per direct moeten verlaten. De rechtsback van de Amsterdammers heeft een knieblessure opgelopen en moet die kwetsuur verder laten onderzoeken in Nederland. Er wordt gevreesd voor een zware kwetsuur aan zijn linkerknie.

Dat heeft Ajax laten weten op de clubsite. 'Sean Klaiber is vanmorgen op de training aan zijn linkerknie geblesseerd geraakt. Hij heeft het trainingskamp verlaten en wordt in Nederland nader onderzocht aan zijn gewricht', schrijven de Amsterdammers in het statement over het vertrek van Klaiber. Volgens onder andere het Algemeen Dagblad en Voetbal International leek het op een enorm zware blessure.

De verdediger zou schreeuwend naar de grond zijn gegaan en op krukken in het vliegtuig naar Nederland zijn gestapt. De vrees voor een zware kruisbandblessure, waarmee hij maandenlang langs de kant zal moeten staan, is in het Amsterdamse kamp groot. De achterhoedespeler was pas net aangesloten bij het trainingskamp, nadat hij langer doorging op de Gold Cup met Suriname.

Lees ook: Kudus voorlopig uit de roulatie

Voor Klaiber is het zelf ook enorm slecht nieuws, want de kans op een transfer is met een blessure in deze periode ook erg klein. Met Noussair Mazraoui, Jurriën Timber en Devyne Rensch heeft hij drie concurrenten die hoger in de achting staan dan de van FC Utrecht overgekomen back. Een zomers vertrek was dan ook zeer realistisch, maar dat lijkt met deze blessure voorlopig van de baan.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen