Adriaanse wil weer kampioen worden met Porto

Ger
25 juli 2006, 12:00

Voor Co Adriaanse kwam het succes bij FC Porto sneller dan verwacht. De 59-jarige oefenmeester won met de Portugese club in zijn eerste seizoen direct de landstitel en de nationale beker. FCUpdate.nl volgde Adriaanse tijdens de trainingsstage in Nederland. "Porto kan niet zoals Barcelona of Real Madrid zomaar even spelers voor veertien miljoen wegkopen bij Juventus."

In de voorbereiding op het nieuwe seizoen verblijft de selectie van De Draken al enige tijd in Nederland. Adriaanse wilde zijn manschappen in koel weer laten trainen, maar rekende niet op een reeks van omvangrijke hogedrukgebieden. "We hadden beter in Portugal kunnen blijven", grapt Adriaanse over de verlammende hitte in Nederland. "We zijn Portugal ontvlucht vanwege de hoge temperaturen, maar het is hier juist warmer." Ondanks de snikhete omstandigheden ziet Adriaanse zijn ploeg progressie boeken. "Over mijn team ben ik eigenlijk best wel te spreken. We hebben ongelooflijk zwaar getraind, maar het spel in de oefenwedstrijden is prima."

Adriaanse

Adriaanse

De Portugese kampioen moet het volgens Adriaanse vooral hebben van jonge talenten zoals Anderson en Vieirinha. "Topspelers kan Porto niet kopen", beseft hij. "We kunnen niet zoals Barcelona of Real Madrid zomaar even spelers voor veertien miljoen wegkopen bij Juventus. We zijn een echte opleidingsclub. We moeten spelers opleiden of kleine talenten strikken en dan doorverkopen met winst. Om de spelers beter te maken heb ik overigens een fantastische Nederlandstalige staf tot mijn beschikking. Daar is onlangs nog Chris Kronshorst (trainer van een voetbalacademie in Delft, red.) bijgekomen. Hij legt zich toe op de Wiel Coerver-methode, waardoor spelers een zo volledig mogelijke balbeheersing krijgen."

benni mccarthy

benni mccarthy

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen