Verstoorde voorbereiding Cambuur neemt rampzalige vormen aan

29 juli 2021, 18:16

De voorbereiding van SC Cambuur gaat vooralsnog zeker niet van een leien dakje. De Leeuwarders kampen momenteel met een corona-uitbraak in de A-selectie, de door de technische staf gewenste aanwinsten laten nog op zich wachten én donderdag werd voor de derde (!) keer een oefenwedstrijd afgelast van de ploeg van Henk de Jong.

De immer positieve oefenmeester liet afgelopen week tegen de Leeuwarder Courant nog optekenen niet bij de pakken neer te willen zitten en ondanks wat tegenslagen tevreden te zijn tot dusver, maar dat ook het duel met FC Emmen – dat overigens in Go Ahead Eagles een nieuwe tegenstander heeft gepresenteerd – is gecanceld, is wel een volgende tik in het Leeuwarder gezicht. 

Eerder werd een wedstrijd tegen FC Twente namelijk al uit het voorbereidingsschema gehaald, omdat de Tukkers geen team op de been konden krijgen. FC Dordrecht moet vanwege een corona-uitbraak ook al afzeggen, waardoor er extra duels tegen het Belgische RWDM en Waasland-Beveren ingepland werden. Ditmaal moet SC Cambuur – vermoedelijk vanwege de corona-uitbraak – zelf dus afzeggen.

De club maakte melding van diverse coronagevallen in de A-selectie. In eerste instantie ontbraken er al drie spelers en later kwamen daar nog eens twee bij, waaronder een groot aantal basisspelers. Daardoor was het trainingskamp en de oefenwedstrijd tegen PEC Zwolle niet helemaal zoals gepland, wat inmiddels voor de gehele voorbereiding geldt. Ook is er nóg een coronageval bijgekomen en moeten er twee spelers in quarantaine.

"Een domper na een prima trainingskamp in Epe. Er waren geen klachten, geen signalen. We hebben allerlei voorzorgsmaatregelen genomen, ons aan alle regels gehouden en dan is het balen dat er toch een positieve test is. Zonde voor de speler vooral, en voor de twee anderen die in quarantaine moeten", licht trainer Henk de Jong toe tegenover de LC. 

Lees ook: Pech voor SC Cambuur: opnieuw streep door oefenwedstrijd

Qua aanwinsten houdt het ook nog niet over voor De Jong. Cambuur is een van de clubs met het kleinste spelersbudget in de Eredivisie en wil zeker voorin op de flanken nog versterkingen halen, zo staat Crysencio Summerville hoog op het lijstje. Maar omdat huurdeals pas later in de window vaak rondkomen, moet de club wachten. Technisch directeur Foeke Booy is momenteel uit de roulatie vanwege een herseninfarct, zijn taak wordt overgenomen door Gerald van den Belt. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen