'Miljoenendeals in de Chelsea-verdediging zijn aanstaande'

29 juli 2021 – Chelsea gaat zich vermoedelijk spoedig versterken met Sevilla-verdediger Jules Koundé (22). De talentvolle Fransman heeft al een persoonlijk akkoord bereikt met de Champions League-winnaar en de zaak ligt momenteel bij de twee clubs. Kurt Zouma moet op zijn beurt juist vertrekken op Stamford Bridge.

'Miljoenendeals in de Chelsea-verdediging zijn aanstaande'

Transferspecialist Fabrizio Romano schrijft erover dat er veel gesprekken zijn tussen The Blues en Sevilla, die eerder nog een veel hoger bedrag voor Koundé zouden willen hebben dan de dertig á 35 miljoen euro die Chelsea momenteel biedt. Daardoor is er nog geen akkoord gekomen tussen beide partijen, maar een somma van tachtig miljoen zoals als afkoopbedrag in zijn contract staat, komt zeker niet op tafel.

Koundé zou zelf in elk geval graag naar Chelsea willen, maar is dus wel afhankelijk van beide clubs én Zouma. Alleen als Zouma naar West Ham United vertrekt, die overgang zal 23,5 miljoen euro in het laadje moeten brengen bij Chelsea, kan de overgang van Koundé worden rondgemaakt. Marquinhos werd eerder ook gelinkt aan een hereniging met Thomas Tuchel, maar dat is niet aan de orde.

Lees ook'Sevilla doet zaken en speelt in op aanstaand vertrek De Jong'

Koundé staat nog tot en met 2024 onder contract bij Sevilla, waar hij zich in de kijker speelde tot een van de meest gewilde verdedigers. Ook FC Barcelona was eerder geïnteresseerd, maar kon hem simpelweg niet betalen. Eerder kwam hij uit voor Girondins de Bordeaux, waar hij zeventig wedstrijden speelde en zijn grote doorbraak kende.

Premier League

gerelateerd