Martens oefende strafschoppen op vriend Van Leer

29 juli 2021, 20:05

Lieke Martens bereidt zich met de OranjeLeeuwinnen momenteel voor op de kwartfinale van de Olympische Spelen tegen de Verenigde Staten vrijdagmiddag. Als het op strafschoppen aankomt, dan zal de aanvalster vermoedelijk ook een pingel nemen. Mede om die reden oefende ze in het verleden op haar vriend, Sparta Rotterdam-keeper Benjamin van Leer.

"We hebben het weleens geprobeerd. Dat is best handig, want bij een mannenkeeper is het moeilijker scoren", doet Martens uit de doeken tegenover NU.nl, zonder in het midden te laten hoe de pogingen van haar voet afliepen tegen Van Leer. "Laat ik het daarbij maar laten." Maar dat Martens penalty's gaan nemen als dat nodig is, is aannemelijk. "Ik vind dat dat erbij hoort als je al zoveel jaar voorin speelt. Dan moet je je verantwoordelijkheid nemen."

In de voorbereiding op het duel met de VS werden de stafschoppen ook in Japan geoefend door de formatie van Sarina Wiegman. "Je kunt daar in spelvorm het een en ander voor bedenken. Maar als het morgen moet gebeuren dan staat er een heel andere druk op, zo weet ik uit ervaring", legt de aanvalster uit over de mogelijke strafschoppen.

Lees ook: Wiegman zeker van zege op VS: "Ze zijn een beetje zoekende"

Toch hoopt Oranje niet dat het op penalty's aankomt, ondanks dat op basis van het verleden Amerika de grote favoriet is. "Iedereen heeft kunnen zien dat zij niet meer het onverslaanbare Amerika zijn, de ploeg waar iedereen altijd huizenhoog tegenop keek", stelt Martens echter tegenover het ANP. "De dingen die ze hier niet goed doen, worden genadeloos afgestraft. Het respect is er nog steeds hoor, maar hopelijk komt dit toernooi de ommekeer en gooien wij ze uit het toernooi."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen