'Feyenoord heeft aanvoerder Fer op de transferlijst geplaatst'

29 juli 2021 – De kans is groot dat Leroy Fer (31) in deze zomerwindow Feyenoord nog gaat verlaten. De man die de aanvoerdersband donderdagavond nog draagt tegen FC Drita en bij de eerste twee tegengoals er niet goed uit zag, is min of meer op de transferlijst geplaatst. De Turkse club Kasimpasa wilde hem graag hebben, maar kon niet voldoen aan zijn salariseis.

'Feyenoord heeft aanvoerder Fer op de transferlijst geplaatst'

Dat heeft Rutger Vinke, de man achter het Twitteraccount Feyenoord Transfermarkt, uit de doeken gedaan bij ESPN. "Er is weinig geld, het is echt afwachten. Er zullen nog wat spelers weg moeten: Ridgeciano Haps, Mark Diemers, João Carlos Teixeira, dat zijn spelers die op de nominatie staan om te vertrekken", zei de transferspecialist van Rotterdam-Zuid over de situatie. Het loon wat dan vrijkomt, mag worden gebruikt voor nieuwe spelers, zoals eerder bij Nicolai Jørgensen gebeurde.

Maar ook aanvoerder Fer is in beeld om zo'n rol te vervullen op de transfermarkt. "Hij kon naar Kasimpasa in Turkije, alleen zij konden niet voldoen aan het aanbod qua salaris. Je hebt nog een club, Gaziantep BB, de trainer daarvan wil Fer heel graag halen, maar volgens mij staat niet iedereen erachter daar. Hij is echt op de transferlijst gezet door Feyenoord, ik denk dat hij De Kuip nog wel gaat verlaten in deze zomer."

Bekijk ookFer brengt Feyenoord in problemen: achter tegen FC Drita

Over een eventuele nieuwe aanvalsleider was Vinke ook duidelijk: daar is nog geen sprake van momenteel. Zowel de namen van Joshua Zirkzee en Andraz Sporar gaan rond bij Feyenoord. "Maar op dit moment is er niks concreet", verzekerde Vinke over de komst van een mogelijke nieuwe diepe spits.

Feyenoord

gerelateerd