Eindelijk weer winnend Vitesse kent opponent in Europa

29 juli 2021, 20:55   Bijgewerkt: 29 juli 2021, 21:01

Vitesse gaat met een goed gevoel richting de voorronde van de Conference League. De ploeg van Thomas Letsch boekte donderdagavond tegen VfL Bochum pas de tweede oefenzege van de voorbereiding, mede door een treffer van basisspeler Riechedly Bazoer (1-2). Later op de avond werd duidelijk dat Dundalk FC de opponent is over exact een week.

Voor Vitesse is het prettig dat er weer eens een zege is geboekt, want eerder ging het vooral onderuit in de voorbereiding. Tegen Lommel SK (0-1 verlies), Go Ahead Eagles (1-1), Schalke 04 (3-2 verlies), FC Nordsjælland (0-5 verlies), NK Lokomotiva (1-3 verlies) en AEK Athene (1-3 verlies) ging het namelijk mis. Daardoor zal Letsch ook benieuwd zijn geweest wat zijn vermeende basisploeg kon uitrichten tegen de naar de Bundesliga gepromoveerde club. 

En anders dan die eerdere verloren duels keerde Bazoer, die zijn vertrekwens niet onder stoelen of banken heeft gestopt, terug in de basiself van de Arnhemmers. Na ruim een uur schoot hij een afgeslagen corner snoeihard tegen de touwen, waarna de sterk spelende Loïs Openda acht minuten voor tijd na de tussenliggende Duitse gelijkmaker alsnog voor de tweede zege van de voorbereiding tekende. Over exact een week staat het eerste duel met FC Dundalk op de rol in de voorronde van de Conference League.

Lees ook: Vitesse piept en kraakt: "Iedereen zal blijven vragen naar ze"

Levadia Tallinn – Dundalk FC 1-2

Na de 2-2 remise in Ierland leek het heel lang op een verlenging uit te draaien donderdagavond in Estalnd. David McMillan had vlak voor rust de vroege openingstreffer van Ernest Agyiri ongedaan gemaakt en tot diep in blessuretijd leek er door de nieuwe uitdoelpuntenregel een extra half uur nodig om een winnaar te bepalen. Maar William Luke Patching zorgde er in de 92ste minuut alsnog voor dat Dundalk FC de opponent wordt van Vitesse. De Ierse club speelde in het verleden tegen DOS, Ajax, PSV en recentelijk tegen AZ: in 2016/17 speelde het in de groepsfase in Alkmaar gelijk (1-1) en in Ierland werd er verloren (0-1).

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen