Opmerkelijke Van Gaal-claim: "Heeft hekel aan Brazilianen"

29 juli 2021 – Een opvallende beschuldiging aan het adres van Louis van Gaal vanuit Engeland. Daar heeft Rafael, voormalig rechtsback van Manchester United, een boekje open gedaan over de Nederlandse coach. In het medium The Athletic beweert hij dat de oefenmeester een hekel heeft aan Brazilianen.

Opmerkelijke Van Gaal-claim: "Heeft hekel aan Brazilianen"

Dat is de opvallende lezing van de man die aan de rechterkant door Van Gaal werd gepasseerd ten faveure van Antonio Valencia en al snel moest vertrekken bij Manchester United. "Voordat Van Gaal bij United kwam, hoorde ik het al van meerdere kanten: 'Hij haat Brazilianen'. Ik weet niet of het waar is, maar het zou zijn begonnen toen hij bij FC Barcelona zat. Hij zette Rivaldo op de bank en ging lelijk over hem praten. Van Gaal dacht dat Brazilianen het leuk vinden als de trainer ontslagen wordt", aldus Rafael. 

Of dat ook de reden is dat verdediger mocht vertrekken, weet de Braziliaan niet zeker. Hij kreeg namelijk nooit uitleg van de Nederlander over het waarom hij gepasseerd werd. "Toen hij binnen kwam, wist hij al met welke spelers hij verder wilde en met welke spelers niet. Hij heeft mij nooit uitgelegd waardoor ik weg moest."

De Engelse krant liet de aanstaand bondscoach van het Nederlands elftal uiteraard ook reageren op de aantijgingen. Volgens Van Gaal is het onzin om te denken dat hij omdat hij botst met één Braziliaan, aan alle Brazilianen een hekel heeft. "Rafael heeft gewoon de strijd verloren destijds. Ik heb Valencia omgeturnd tot back en daar bleef hij staan, ook onder José Mourinho. Dus was het een slechte beslissing?", aldus de oefenmeester.

Premier League

gerelateerd