Fer eerlijk na blunders: "Ik had zeker mijn avond niet"

29 juli 2021 – Leroy Fer is donderdagavond door het stof gegaan na zijn heel zwakke optreden tegen FC Drita. De captain ging bij de eerste twee tegendoelpunten in de fout en dat kostte de Rotterdammers bijna de kop in de voorronde van de Conference League. "Ik had zeker mijn avond niet", erkende de routinier, met enig gevoel voor understatement.

Fer eerlijk na blunders: "Ik had zeker mijn avond niet"

Dat deed hij tegenover ESPN. "Ik maak twee fouten en daar komen twee goals uit", is Fer eerlijk over zijn eigen rol bij de tegentreffers. "Als ervaren speler, aanvoerder, wil je dit soort fouten niet maken. Zeker niet in dit soort wedstrijden." Halverwege zat Fer er dan ook even doorheen in de kleedkamer. "Maar ik ben door iedereen geholpen, alle spelers stonden achter me."

De fouten werd besproken in de pauze, trainer Arne Slot sprak desondanks het vertrouwen uit in Fer. "Maar deze fouten wil ik niet maken. Gelukkig hebben we als team geknokt en verdiend gewonnen. Deze wedstrijd, met alle fans achter ons, het is goed dat we doorgingen. We wilden de fans een fijne avond geven, dan is het zuur om zo'n eerste helft van mezelf te spelen." Hij prees zijn teamgenoten vervolgens dat zijn fouten uiteindelijk niet fataal werden.

Lees ook: 'Feyenoord heeft aanvoerder Fer op de transferlijst geplaatst'

Of Fer er in de volgende ronde tegen FC Zürich nog bij is, is maar zeer de vraag. Want de aanvoerder zou op de transferlijst zijn geplaatst door Feyenoord en vanuit Turkije zou er interesse zijn in zijn diensten. "Maar ik ben speler van Feyenoord en ik heb er niks over gehoord. Ik weet er niks van. Ik voel me goed hier en wil alles geven voor de club." 

Feyenoord

gerelateerd