Bazoer back in Vitesse-basis: "Iedereen weet van transferwens"

30 juli 2021 – Riechedly Bazoer (24) keerde donderdagavond terug in de basis van Vitesse in aanloop naar het duel met FC Dundalk in de voorronde van de Conference League. Dat is opmerkelijk, omdat de middenvelder annex verdediger hard op weg leek naar de uitgang. Met hem oogde het wel meteen een stuk beter in het oefenduel met VfL Bochum (1-2 winst), toch gaat de sterspeler zelf nog altijd uit van een zomers vertrek.

Bazoer back in Vitesse-basis: "Iedereen weet van transferwens"

"Er is al een bod binnengekomen bij Vitesse", doelt Bazoer op de vermeende belangstelling van Olympique Marseille. Dat werd door Vitesse echter afgewimpeld, waardoor de spelmaker net als Oussamma Tannane – die ook wil vertrekken maar nog altijd op de bank zit in Arnhem – nog altijd onder contract staat bij de Arnhemmers.

"De trainer heeft verteld dat hij mij weer gaat gebruiken zo lang ik bij Vitesse speel. Hoelang dat nog is, durf ik niet te zeggen", stelt Bazoer, die eerder in de voorbereiding alleen als invaller werd gebruikt omdat de kans op een vertrek levensgroot was. "Iedereen weet dat ik een transferwens heb. Maar ik zal alles blijven geven. De trainer heeft mij vorig seizoen ook geholpen door mij veel vertrouwen te geven. Als hij mij nodig heeft, dan sta ik er ook."

Lees ook: Eindelijk weer winnend Vitesse kent opponent in Europa

Dat hij met een treffer meteen belangrijk was tegen VfL Bochum, was prettig. "Ik ben het nog niet verleerd", zei hij over zijn treffer, die hij maakte uit een afgeslagen corner. "Deze overwinning is goed voor het zelfvertrouwen van het team. Je zag dat de automatismen van vorig seizoen nog in het elftal blijken te zitten. Aan de anderen merkte ik ook dat, dat een lekker gevoel geeft."

Eredivisie

gerelateerd